6 tips voor opslag in chaletbouw

Heeft u een eigen paleisje dankzij chaletbouw, dan is het zaak om dit handig in te richten. Kleine huisjes vragen om grote oplossingen. Denk hierbij aan een combinatie van een wasmachine en droger of een combimagnetron. Dat bespaart ruimte. Maar ook opklapbedden zijn ideaal evenals strategisch geplaatste ramen. Kijk voor meer informatie over chaletbouw eens op www.chalet-bouw.nl. Op die manier kunt u al veel winst behalen. Maar wat doet u met al uw spullen in uw chaletbouw?

Ook handig voor ‘normale’ huizen

Ook in reguliere huizen hebben we er al vaak last van dat spullen veel ruimte innemen en soms rondslingeren. Want hoe minimalistisch u ook wilt leven, u heeft ook een administratie of voorwerpen die u graag wilt bewaren. Iedere woning krijgt vroeg of laat te maken met opslagproblemen. Maar logischerwijs speelt dit probleem vooral bij kleinbehuisden, bijvoorbeeld in de chaletbouw. Ook wanneer u een ‘normaal’ huis heeft, kunt u wellicht inspiratie opdoen aan de hand van de volgende tips:

1. Vergroot aanrecht

In de keuken van chaletbouw is wat extra ruimte nooit weg. Bevestig uitschuifbare planken onder het aanrechtblad met een handvat. Heeft u meer ruimte nodig, dan kunt u ze eenvoudig uittrekken. En bent u klaar met koken? Dan schuift u het weer onder het aanrechtblad. Op die manier heeft u in een letterlijke handomdraai meer ruimte. Handig voor als u een uitgebreide maaltijd voor uw familie wilt koken!

2. Creëer opbergruimte onder banken

U kunt natuurlijk een bank midden in de kamer van uw chaletbouw zetten, maar het oogt ruimer om een bank te verwerken in een muur. De ruimte eronder kunt u praktisch gebruiken als opslagruimte. U kunt er een deksel op maken met kussens dat u gemakkelijk omhoog kunt trekken. Of maak een verticale klep. Dan hoeft u niet eens van de bank af om iets te pakken.

3. Gebruik de kruipruimte

Veel huizen, ook in de chaletbouw, hebben een kruipruimte, die vaak amper gebruikt wordt. Het is dan ook geen ideale opslag voor spullen. Bewaar hier geen dure spullen, maar bijvoorbeeld de slee. Pak dit ook goed in. Als u een klep in de vloer maakt, dan kunt u gemakkelijk bij de kruipruimte. Bedenk dus alleen goed welke voorwerpen u hier bewaart, want het kan er vochtig zijn.

4. Uitschuifbare tafels

Deze tip is vergelijkbaar met het uittrekbare aanrecht. Want ook wat extra bureauruimte is soms erg handig. Combineer een uitschuifbaar bureau met een boekenkast. Gebruik hiervoor dezelfde systemen als bij lades en u schuift het bureautje zo weer terug de kast in. Zo bespaart u ruimte in uw chaletbouw.

5. Gebruik de loze ruimten

Onder keukenkastjes zit vaak loze ruimte. Gebruik dit inventief en maak hier laden van. Hier kunt u bijvoorbeeld benodigdheden voor de barbecue bewaren. Die heeft u niet het gehele jaar nodig in uw chaletbouw, maar u kunt ze zo pakken.

6. Bewaar spullen in het plafond

Uw plafond is eveneens een perfecte opbergplek. Het enige is dat u hierbij moet nadenken
over een bevestigingssysteem voor uw voorwerpen. Er is een kans dat ze kunnen
vallen, wanneer u de opbergplaats omhoog en omlaag doet (zoals een vlizotrap). Maar het
is wel een goede plaats voor kleding of beddengoed in uw chaletbouw.

Een expert helpt u graag

Hopelijk heeft bovenstaande u voldoende ideeën gegeven om de ruimte in uw woning of
chaletbouw zo praktisch mogelijk te benutten. Wanneer u een chalet laat bouwen, dan kan
een goede vakman hier vooraf al rekening mee houden. Vraag gerust naar de
mogelijkheden. Dan maakt u van uw chaletbouw een waar paleis!

Reacties zijn gesloten.