De elektricien terug in de positiviteit

Als u elektra wilt aan laten leggen of wilt laten vervangen, dan schakelt u natuurlijk een elektricien in. Tenminste, dat deed u, maar hoe staat u er tegenwoordig voor? Elektriciens zijn de afgelopen jaren veelvuldig negatief in het nieuws gekomen, vanwege samenwerking met hennepkwekerijen en wiettelers. Grote kans dat u daar dus niet meer zo graag zaken mee doet! Maar hebben werkelijk alle elektriciens een dubbele agenda, of is het maar een handjevol, die de goede naam voor de rest besmeuren? Wij zochten het voor u uit.

Wat doet een elektricien aan elektra?

Laten we beginnen met wat elektra eigenlijk is. Met de term elektra wordt de aansluiting op het elektriciteitsnet bedoeld. Zonder deze aansluiting, die de energievoorzieningen gas en elektra regelt, zou het (‘s winters) behoorlijk koud en donker in uw huis zijn. Om dit elektriciteitsnet goed aangesloten te hebben, is het van belang een professionele elektricien in te schakelen. Deze doet dat veilig en gestructureerd. De vakmensen van zo’n bedrijf zijn expert op het gebied van elektrotechniek. Dit betekent dat zij zowel de kennis als de kunde hebben van alles wat met elektriciteit te maken heeft. Een gedegen functie dus. Een eervol beroep, waar vele huishoudens in Nederland groot profijt van hebben. Zo hoeft u immers zelf niet de meterkast in te duiken!

De misstappen van enkele elektriciens

Dat elektriciens in een negatief daglicht werden gezet, kwam soms doordat een enkele elektricien wietteelt gefaciliteerd had. Elektriciens worden geacht signalen van wietteelt te herkennen en te rapporteren. Dit is bijvoorbeeld het geval als stroom moet worden afgetapt of er een enorm netwerk aan elektra moet worden aangelegd op een zolder die niet wordt bewoond. Elke elektricien heeft dan door dat er iets niet klopt. Helaas zijn enkele elektriciens, in ruil voor een handjevol Euro’s van de bewoner/huurder van het pand, toch doorgegaan met deze klussen. Tegenwoordig is dit strafbaar. Een elektricien die een wietteelt op deze wijze faciliteert kan een boete krijgen van 81.000,- euro of moet 3 jaar in de cel zitten. Weinig vakmensen dus, die daar nog voor zullen kiezen. Een goede ontwikkeling voor zowel de specialisten in de elektrotechniek als voor mensen die zich niet met criminaliteit inlaten. U hoeft zich vrijwel geen zorgen meer te maken dat u een medeplichtige crimineel in uw huis heeft!

Hoe vindt u een goede elektricien?

Hierbij enkele tips om een juiste elektricien te vinden:

  • Vraag meerdere offertes aan
  • Stem van te voren duidelijk af wat je van de elektricien verwacht
  • Kies er één bij u in de buurt, dat scheelt voorrijkosten
  • Controleer of de elektricien is aangesloten bij een keurmerk en waarborgfonds
  • Kies voor kwaliteit, niet voor goedkoop

Het vertrouwen is terug

Heeft u uw vertrouwen terug in de vakmensen in de elektrotechniek? Heel verstandig. Er zijn nog voldoende bedrijven die enkel met betrouwbare en professionele elektriciens werken. J&S Elektrotechniek bijvoorbeeld, te bereiken op 0485-361217. Laat uw elektra aanleggen of vervangen door een vakkundige elektricien!

Reacties zijn gesloten.