Schilderwerk. Zelf doen of laten doen?

Calculeer het schilderwerk als kostenpost in

Schilderen. Bijna ieder Nederlands huishouden en bedrijf heeft er weleens mee te maken. Onze huizen zijn veelal wel ergens geschilderd. Onze kantoren vragen ook bijna altijd onderhoud door schilders. Het laten komen van schilders is eigenlijk altijd wel een kostenpost waar rekening mee moet worden gehouden. Professionele schilders kosten nou eenmaal geld. Daarom is het verstandig ruim voor uw periodiek onderhoud goed na te denken over uw budget. Dan mag u misschien denken dat schilders duur zijn. In werkelijkheid besparen ze u juist geld. Schilderen te laat gedaan? Dan is de kans groot dat er een forse kostenpost op u afkomt. Bedenk maar eens wat nieuwe kozijnen, deuren of een complete schuur u gaan kosten. U zou allang de eerste niet meer zijn die het schilderen heeft uitgesteld en als het schilderen wordt opgepakt tot de conclusie komt dat de hele boel flink verrot is. Wees er dus op tijd bij en laat een schildersbedrijf komen. Bent u voldoende handig en heeft u de tijd om zelf te schilderen? Dan blijven er altijd nog de kosten voor de verf… maar vooral de zorg voor uw eigen veiligheid over.

Kies voor veilig werken

Het schilderwerk moest gedaan worden en de net gepensioneerde ambtenaar had voldoende tijd om te schilderen. Hij was ook best handig en hij had een aantal tips van professionele schilders ter harte genomen. Daar zaten ook tips over zijn persoonlijke veiligheid tijdens het schilderen bij…en de tips over het gebruik van veilig materiaal. Een steiger plaatsen. Dat was hem geadviseerd door de schilders over het schilderwerk aan de hoogste nok. 8 Meter hoog. Daar was de nok…en die moest geschilderd worden. De uitschuifladder van 10 meter uit de bouwmarkt was volgens de toekomstig onfortuinlijke klusser ook goed genoeg. U voelt hem al aankomen? De beste man klom omhoog, hing de verfemmer aan een haak en begon te schilderen. Hij schoof iedere keer een stukje op en werkte voorzichtig. Niet voorzichtig genoeg dus. Emmer aangestoten en die kletterde naar beneden. Mooie witte verf, maar deze keer uiteengespat op de tuintegels, tegen de gevel en tegen de ramen. De ongelukkige schilder kon gelukkig lichamelijk ongedeerd naar beneden klimmen. Alleen een deuk in zijn ego. Fijn dat in dit geval de schade beperkt kon blijven tot het materiële. Het kan met onvoorzichtige schilders helaas ook anders aflopen. Als er dus iets mankeert aan uw tijd of veilig werken? Dan kiest u natuurlijk voor professionele schilders van een schildersbedrijf!

5 Tips om een goed schildersbedrijf te kiezen

Bent u zo verstandig en in de gelegenheid om de schilders van het schildersbedrijf te laten komen om te schilderen? Volg dan deze tips om het meest geschikte bedrijf te selecteren voor uw opdracht:

  • Kies voor korte lijnen en een beperkte reisafstand voor een bedrijf in de buurt
  • Lees de beoordelingen van bedrijven en ga na of ze logisch zijn
  • Bel bedrijven op en doe navraag over ervaring met uw soort opdracht
  • Zorg voor een heldere offerte met duidelijke prijzen
  • Kies een bedrijf dat uw vertrouwen waard is en garantie biedt op het werk

Reacties zijn gesloten.