LED dimmer kopen

Waarop letten bij een LED dimmer kopen?

Wilt u een LED dimmer kopen omdat u recent nieuwe LED-verlichting heeft aangeschaft? Dan is het voor extra sfeer hartstikke gezellig om hiervoor een LED dimmer te kopen. Net als bij uw oude verlichting met gloeilampen, kunt u met de LED dimmer het licht ‘zachter zetten’ als u televisie wilt kijken, of als u gezellig aan het borrelen gaat met familie of vrienden. Daarbij hoeft u meestal echt geen boek te kunnen lezen en biedt een LED dimmer uitkomst. Maar waar moet u op letten als u een LED dimmer gaat kopen? U leest het hieronder in dit blog.

LED dimmer voor LED lampen

Het eerste dat u moet weten is dat niet alle LED lampen of LED armaturen die op de markt zijn, geschikt zijn om gedimd te worden. Als die mogelijkheid niet op de verpakking van de LED lamp vermeld staat, is het beter om die lamp niet te kopen of te gebruiken om te dimmen. Als u zeker wilt weten dat de LED lamp die u koopt ook dimbaar is, ga dan naar een zaak waarvan u weet dat ze u hierover goed kunnen adviseren. Zo weet u zeker dat u niet met flikkerende verlichting zit, zodra de LED dimmer is aangesloten.

Waarom een LED dimmer?

Met een dimmer kunnen we één of meerdere lampen minder spanning geven, zodat het licht minder fel gaat branden. Door de lampen te dimmen, daalt het stroomverbruik en stijgt de levensduur van de lampen, het rendement van de lamp neemt echter wel af, omdat de hoeveelheid warmte (= verlies) minder snel afneemt dan de hoeveelheid licht. Daarnaast is de kleur van het gedimde licht ook geler. Als permanent minder licht nodig is, is het beter om een LED lamp met minder vermogen te gebruiken.

Kiezen voor de juiste LED lampen

Een LED lamp gaat vaak vele uren langer mee dan gewone lampen, voordat hij uiteindelijk de geest geeft. Vaak staat op de verpakking van de LED verlichting dat deze zeker 30.000-50.000 uur moet kunnen meegaan. Van cruciaal belang bij een ledlamp is dat de warmte goed afgevoerd wordt. Gebeurt dat niet, dan gaat de levensduur van de LED lamp aanzienlijk achteruit. Ook de kwaliteit van de elektronica is van belang. Daar moet u dus ook goed opletten wanneer u overgaat tot een LED dimmer kopen.

Wilt u meer weten over veilige en energiezuinige LED verlichting? Stel dan snel uw vraag op ons contactformulier.

Reacties zijn gesloten.