Wat komt er kijken bij bouw- en renovatieprojecten?

Een goede voorbereiding brengt uw bouwproject vlot op gang

Bent u van plan om binnenkort te bouwen of te verbouwen? Neem dan vooral de tijd om goed voor te bereiden. Hiermee koopt u geen zekerheid, maar wel duidelijkheid. Duidelijkheid of uw plannen realiseerbaar zijn en of het bouw- of renovatieproject past binnen een gewenst tijdschema. Natuurlijk zijn er altijd factoren waar u tijdens de bouw geen invloed op heeft. Maar zaken als de noodzaak voor een vergunning, het lokale bestemmingsplan en voorwaarden voor uw soort bouw of verbouw, zijn belangrijk voor het slagen van uw plannen. De voorbereiding lijkt dan tijd te kosten. In werkelijkheid bespaart u hiermee echter tijd. Dat komt de realisatie van het project uiteindelijk ten goede. U wilt immers niet dat u tijdens de uitvoering van de bouw ineens niet verder kunt. Omdat het budget toch te krap bleek. Of er een vergunning ontbreekt en alsnog moet worden aangevraagd. Dit soort problemen kosten u uiteindelijk veel tijd en geld. In het slechtste geval wordt uw bouwproject zelfs helemaal niet afgerond.

Een uitvoerder kiezen voor een bouw- of renovatieproject

Bij de keuze voor een uitvoerder of aannemer kunt u wellicht gebruik maken van de ervaring binnen uw persoonlijke netwerk. Heeft iemand een soortgelijk project als dat van u gedaan? Was die persoon erg tevreden over het geleverde werk? Dan is dat misschien voor u ook het juiste bedrijf. Gaat u zelf vergelijken? Beoordeling en fraaie foto’s op internet zeggen niet alles. U doet er goed aan om bedrijven te bellen en uitleg te vragen. Over hoe het bedrijf in uw situatie te werk gaat. Misschien kunt u een kijkje nemen bij een renovatieproject of nieuwbouwproject. Dat geeft een direct en concreet beeld van aanpak en resultaat. Een goed bouwbedrijf zorgt ervoor dat uw vooraf een duidelijke uitgewerkte offerte heeft met daarin heldere prijzen. Op die manier zal uw project in elk geval op tijd en geld niet mislukken. U weet immers goed waar u aan toe bent.

Vragen die u zichzelf stelt als u gaat bouwen of verbouwen

De meest voorkomende vragen bij het plannen en realiseren van een bouwproject:

  • Wat is mijn budget en kan ik daarmee mijn plannen realiseren?
  • Wie ga ik kiezen voor de uitvoering van het bouw- of renovatieproject?
  • Welke vergunningen heb ik nodig?
  • Hoe lang gaat mijn bouwproject duren?
  • Welke tijdelijke maatregelen moet ik nemen tijdens de bouw?

Welke aannemer en/of architect gaat u kiezen voor uw uitvoering?

Bij de keuze voor een uitvoerder, architect of aannemer komt u het beste uit met een goede vergelijking van het aanbod. Neem daarom de tijd om het aanbod te vergelijken. Er zijn natuurlijk objectieve factoren om te vergelijken. Het belangrijkste is echter wel uw vertrouwen. Is uw gevoel over een bepaald bouwbedrijf of aannemer goed? Check dan de referenties, lees de beoordelingen en bezoek de websites van bouwbedrijven en aannemers. Bij uw vergelijking kunt u bijvoorbeeld deze website bezoeken. Bouw- en adviesbureau Fadaco is een specialist op het gebied van alle vraagstukken op bouwkundig gebied.

Reacties zijn gesloten.