Kwaliteit geeft de doorslag bij houtverwerking

Vakmanschap van de timmerman

Timmerwerken worden al eeuwenlang op hoog niveau uitgevoerd. Het vak van timmerman was al in de gouden eeuw erkend als hoogwaardig. Niet voor niets werden daarom gildes opgericht. Speciaal voor vakmensen in de houtbouw. Het vakmanschap groeide steeds meer uit tot samenwerkingsverbanden. De vakkundige timmerman werkte niet meer uitsluitend als solist. De timmerfabriek deed zijn intrede. Daar werd het vakmanschap gekoppeld aan machines en konden timmerlui werken aan collectieve projecten. Het zorgde voor een meer effectieve aanpak in timmerwerken. Prefab producten zijn nog steeds als ontwerp gemaakt door de vakman. Als afnemer profiteert u dan van een basisontwerp dat bij u op locatie wordt verwerkt tot een uniek product. De afwerking door de timmerman is hierbij in sterke mate bepalend. Niet voor niets heet een perfect afgewerkt product: gemaakt met een timmermansoog.

Timmerwerken in de moderne tijd

Houtbouw is meer en meer maatwerk geworden. Dat wordt gedaan vanuit een projectontwerp dat op grote schaal toepasbaar is. Of als volledig maatwerk vanuit een volledig uniek ontwerp. Beiden werken. In de massa door een flinke besparing in tijd en geld. Als volledig uniek ontwerp in houtbouw door de levering van een product waar bezitters trots op zijn. Vooral dit soort unieke producten worden met plezier getoond aan anderen. En zorgen natuurlijk voor het comfort en/of plezier bij iedere keer dat ernaar gekeken wordt. In de huidige tijd is het ook steeds vaker gangbaar om duurzame materialen te gebruiken. Zo vallen producten gemaakt van vezelhennep ook gewoon onder timmerwerken. Het gebruik van duurzaam geproduceerd hout is voor steeds meer consumenten een reden om wel of niet te kiezen voor een bepaald houtbouw product.

Waar bestaat een modern aanbod in timmerwerken uit?

Een moderne timmerfabriek biedt een gevarieerd aanbod aan timmerwerken. Bij een modern bedrijf in houtbouw komt u tegenwoordig de volgende aanpak tegen:

  • Maatwerk in timmerwerken
  • Snelwerkende machines die perfect instelbaar zijn
  • Nauwkeurige afwerking door vakkundig personeel
  • Flexibiliteit om wensen te kunnen realiseren
  • Het bieden van het beste product tegen de beste prijs

Net als in veel branches zetten ondernemers met een timmerfabriek ook in op de beste kwaliteit en de beste prijs. Door de toename van nieuwe economische welvaart is de vraag naar kwaliteit belangrijker geworden. De consument wil ook voor houtbouw en timmerwerken vooral dat aan de maatwerkvraag wordt voldaan. Heeft u dan als ondernemer ook nog een mooie prijs te bieden? Dan is de kans groot dat uw orderportefeuille toe zal nemen.

Bekijk een voorbeeld van een timmerfabriek

Wilt u een voorbeeld bekijken van een moderne timmerfabriek en coole timmerwerken? Kijk dan eens op de website van Beepeebouw. Hier vindt u een hippe aanpak en een specialisatie op het terugbrengen van oorspronkelijke stijldetails in panden.

Reacties zijn gesloten.