Het gaat weer goed in de bouw

Volop werk voor timmerlui en metselaars

Een timmerbedrijf is een specialist binnen de bouw. Met de economische wind in de rug mogen bouwbedrijven de toekomst weer rooskleurig inzien. Met de achteruitgang in de bouw van de afgelopen jaren heeft ook het timmerbedrijf aan kracht ingeboet. Met de toename van de orderportefeuilles mag ook het timmerbedrijf zich verheugen in een stijgende omzet en meer opdrachten. Als u zelf werkzaam bent in de bouw dan weet u vast dat een timmerman een spilfunctie heeft tijdens de voortgang. Misschien realiseert u zich als leek niet dat het timmerbedrijf ook hand- en spandiensten verricht voor de loodgieter, de schilder en de stukadoor. Met de toename van het aantal opdrachten in de bouw is het daarom belangrijk dat er voldoende vakmensen aan het werk zijn.

De zorg voor voldoende vakmensen

Heeft u misschien twee rechterhanden? Heeft uw kind meer belangstelling voor knutselen dan voor de computer? Dan is het timmerbedrijf wellicht iets voor u. De vraag naar goede vakmensen, zoals timmerlui, neemt alleen maar toe. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een klus uit te besteden. Ze beginnen er zelf niet (meer) aan. Dat komt aan de ene kant door een gebrek aan tijd. Aan de andere kant zijn er steeds minder mensen die naast hun gewone werk beschikken over voldoende handigheid. Om bijvoorbeeld een meubel te maken. Of een keuken netjes te monteren of te stellen. In dit soort situaties biedt het timmerbedrijf uitkomst. Dan willen we met elkaar natuurlijk wel kunnen beschikken over voldoende vakmensen. Van scholen wordt daarom een extra inspanning gevraagd. Het opleiden van goede arbeidskrachten die hun toontje in de bouw mee kunnen blazen is van evident belang. Het inhuren van arbeidskrachten uit Oost-Europa en andere delen van de wereld is allang geen kwestie van goedkoop werken meer. Soms is het zelfs bittere noodzaak. Het succesvol opleiden van goede vakmensen is dan ook zeker de moeite waard. Op termijn hebben we er met zijn alleen veel voldoening van.

Wat kan een timmerbedrijf zoal voor u betekenen

Een timmerbedrijf verricht tal van werkzaamheden. In de bouw vinden vooral de volgende werkzaamheden plaats:

  • Het plaatsen en afwerken van deuren en kozijnen
  • Het op maat maken van individuele onderdelen van gebouwen
  • Het plaatsen van dakkapel en aanbouw
  • Het plaatsen en repareren van houtwerk
  • Schroeven, boren en zagen om onderdelen passend te maken

Als individuele opdrachtgever kunt u bij veel bedrijven ook meubels en panelen op maat laten maken. Voor het plaatsen van een nieuwe hor op maat draait ook de gemiddelde timmerman zijn hand niet om.

Kom meer te weten over het timmerbedrijf

Wilt u meer weten over wat een timmerbedrijf zoal doet? Of wilt u een timmerbedrijf een opdracht uit laten voeren? Bekijk dan eerst de websites van verschillende bedrijven. Bijvoorbeeld deze website van bouwbedrijf Jacobs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *