Ontwikkeling op het gebied van kozijnen

Gaat u uw kozijnen laten vervangen?

Zijn uw kozijnen aan vervanging toe? Gaat u dan voor kunststof of hout? En weet u welke eigenschappen deze materialen hebben? En wat past er eigenlijk bij de uitstraling van uw woning? Het zijn allemaal vragen waar u rekening mee dient te houden bij het maken van uw keuze voor nieuwe kozijnen. Immers, kozijnen bepalen voor een groot deel de uitstraling van uw woning. Laat u zich dan ook goed informeren over de mogelijkheden.

Onderhoud of uitstraling

De keuze voor kunststof of hout wordt in zekere mate bepaald door de afweging die mensen maken tussen hoeveelheid onderhoud en gewenste uitstraling van de kozijnen. Vroeger waren kunststof kozijnen minder populair, gezien het feit dat de kwaliteit vaak nogal te wensen over liet. Anderzijds zouden kozijnen van hout veel meer onderhoud nodig hebben. Door ontwikkelingen op kozijngebied, zijn beide factoren inmiddels verbeterd. Kunststof doet niet langer meer onder voor hout. En ook houten kozijnen hebben tegenwoordig veel minder onderhoud nodig dan voorheen. Welke voordelen bieden deze materialen nog meer?

Het gebruik van hout in kozijnen

Een houten kozijn geeft een woning een warme, klassieke uitstraling. Tegenwoordig zijn deze vensters voorzien van een behandeling die de brandveiligheid ten goede komt: door het lage warmte geleidende vermogen van het hout wordt eventuele brand vertraagd. Tevens komen er nauwelijks schadelijke gassen vrij. Daarnaast is het gebruik van hout een milieuvriendelijke keuze en heeft het uitstekende isolerende eigenschappen. Of het nu gaat om een klassieke look, of een meer moderne uitstraling: het is met dit materiaal allemaal mogelijk. Bijkomend voordeel: zijn er reparaties nodig? Er kunnen in houten kozijnen makkelijk aanpassingen worden gedaan. In veel gevallen is het dus absoluut niet nodig om het kozijn in zijn geheel te vervangen.

Kunststof steeds populairder

De kwaliteit van kunststof vensters is de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd. Sinds de jaren 80 zijn steeds meer mensen overgestapt op kunststof. Door gebruik te maken van staal, worden deze kozijnen verzwaard waardoor stevigheid gewaarborgd blijft. Ook zijn deze vensters uitermate geschikt wanneer u een besparing op uw energiekosten wilt realiseren en aanpassingen wilt laten aanbrengen in verband met de inbraakveiligheid van uw woning. Ook de uitstraling doet niet onder aan houten vensters: fabrikanten kunnen tegenwoordig de stijl van houten vensters kopiƫren door een nerfstructuur in het kunststof aan te brengen.

Laat u goed adviseren!

Of u nu voor hout of kunststof gaat: het is altijd verstandig u te laten adviseren door een gespecialiseerd bedrijf. Neem eens een kijkje op de deze website om u een idee te geven van wat een gespecialiseerd kozijnenbedrijf voor u kan betekenen.

Reacties zijn gesloten.