Tips voor uw veiligheid

Ieders nachtmerrie

Normaal denkt u er waarschijnlijk nooit aan: slotenmakers. Maar als er bij u in is gebroken, lijkt een slotenmaker opeens uw enige redding. U wilt het zich waarschijnlijk niet voorstellen, maar om de grote waarde van slotenmakers toch even goed duidelijk te maken, raad ik het u toch aan. Probeer voor te stellen hoe het moet zijn als u thuiskomt en er blijkt ingebroken te zijn. Het slot van uw voordeur is hardhandig opengebroken. U rent naar binnen en ziet dat al uw waardevolle spullen verdwenen zijn. Uw laptop, uw televisie, uw stereo-installatie. Alles. En dan hebben we het nog niet eens over de aangerichte schade. Alles is losgetrokken en kapotgesneden. Tot de bank aan toe. Dit is ieders nachtmerrie. Maar er ís een manier om dit te voorkomen. Laat slotenmakers uit uw omgeving preventief de nieuwste sloten bij u monteren. Lees hier snel meer over in dit blog. Daarnaast geef ik nog vijf digitale veiligheidstips weg!

Waar moeten slotenmakers aan voldoen?

U wilt preventief uw huis of bedrijfspand laten voorzien van de beste, nieuwste en veiligste sloten. Dan is het eerst zorg een betrouwbare slotenservice te vinden. Zoek in uw eigen omgeving naar een slotenservice. Controleer of deze een betrouwbare website heeft. Zoek eventueel naar recensies en beoordelingen over het bedrijf. Of vraag uw vrienden of familie of zij al eens zaken hebben gedaan met het bedrijf. Een goede slotenservice is 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar. Ook is het belangrijk dat de slotenservice binnen 30 minuten bij u aanwezig kan zijn. En dat er een goede klik is. Een bedrijf kan immers nog zo betrouwbaar zijn; als u er geen prettig gevoel bij heeft, is het verstandiger even verder te zoeken. Tot slot is het fijn om te weten dat de slotenmakers pas bij u vertrekken als zij zeker weten dat u veilig binnen bent. Als uw deur voorzien is van een veilig slot. En dat u voldoende nieuwe sleutels daarvan heeft. Lees snel verder om tips te ontvangen over die andere vorm van veiligheid!

Vijf veiligheidstips

Maar is een nieuw slot voldoende om inbrekers echt te weren? Misschien voor uw huis wel, maar tegenwoordig is grover geschut nodig. Inbrekers begeven zich tegenwoordig ook vaak op het digitale pad. Gelukkig is hier ook van alles tegen te doen:

  • Maak wachtwoorden niet te makkelijk
  • Mail nooit uw bankrekening inlog- of pincode
  • Zorg dat de beveiliging op uw computer actueel is
  • Controleer of online betaalomgevingen starten met https:// i.p.v. http://
  • Wees kritisch op mailtjes. Verwijder mails direct die nep lijken/om geld vragen

Slotenservice nodig?

Kortom, veiligheid is op alle fronten belangrijk. Ten eerste fysiek, met de juiste sloten. Maar ten tweede digitaal, met de juiste kritische blik en goede wachtwoorden. Zeker tegenwoordig, nu vrijwel alles digitaal verloopt. Online aankopen, bankzaken, e-mail, reisjes boeken en ga zo maar door. Neem bovenstaande tips dus goed in acht. Controleer dus snel uw wachtwoorden. En schakel die beste slotenmakers in!

Reacties zijn gesloten.