Met nog een stapje extra komen we er wel in de bouw

We durven weer te bouwen

Jaren achtereen kreeg het bouwbedrijf klappen. Velen onder ons hebben ondervonden hoe een bouwbedrijf in onze omgeving failliet ging en het personeel op straat kwam te staan. Trieste situaties die soms zelf heel dichtbij kwamen in de familie- of vriendensfeer. Is uw favoriete bouwbedrijf er nog? Dan heeft het waarschijnlijk hard moeten werken om te overleven. Dat verdient respect. Zeker als de eigenaar van het bouwbedrijf zoveel mogelijk mensen in dienst heeft weten te houden. Zijn er toch mensen ontslagen? Dan kunnen ze nu weer aangenomen worden. De overheid, het bedrijfsleven en de consument hebben er weer zin in. Zin om te bouwen en te laten bouwen. Met meer knaken in de portemonnee doemen er met name voor de consument weer mogelijkheden voor iets fraais aan de horizon op. Steeds meer van hen realiseren deze mogelijkheden en schakelen een bouwbedrijf in.

Waar liggen de huidige kansen voor een bouwbedrijf?

Bouwbedrijven doen er goed aan om scherp te letten op de kansen in de markt. In het bedrijfsleven is er weer wat meer ruimte gekomen om groot onderhoud te laten plegen of die verbouwing nu eindelijk eens uit te laten voeren. Bent u een ondernemer in de bouw en heeft u nog niet voldoende werk? Ga dan gewoon eens in de eigen omgeving bij bedrijven langs om naar het onderhoud te vragen. Misschien krijgt u op die manier ineens wel die volle orderportefeuille. Veel consumenten gaan voor duurzaamheid. Door als bouwondernemer juist actief in het aanbod van duurzaam bouwen te voorzien speelt u direct in op de actuele vraag. Grote kans dat ze dan juist u kiezen voor een duurzaam project. Consumenten, maar ook bedrijven en de overheid waarderen een bedrijf dat een stapje extra voor ze zet. Zet u dat stapje extra? Dan mag u mooie mond-op-mond reclame verwachten. Komt die er? Dan kan uw aantal orders omhoog en uw advertentiebudget omlaag. Mooi toch?

Wat zijn de belangrijkste activiteiten van een bouwbedrijf?

  • Het uitvoeren van een verbouwing
  • Badkamers en keukens renoveren
  • Het realiseren van een aan- of uitbouw
  • Duurzame energievoorziening plaatsen, bijvoorbeeld zonnepanelen
  • Onderhoud uitvoeren, zoals kozijnen stellen en schilderwerk

Hoe selecteert u een goed bouwbedrijf?

Bij de selectie van een bouwbedrijf is het aan te raden om te letten op de geboden kwaliteit in verhouding tot de prijs. Bekijk beoordelingen op internet, maar ga ook na of deze logisch zijn. Een bedrijf met uitsluitend hele hoge beoordeling is inderdaad ontzettend goed of er klopt iets niet. Een bedrijf dat alleen maar slechte recensies heeft kan slachtoffer van een kwaadwillende concurrent zijn. Kies uiteindelijk voor een bouwbedrijf dat bij voorbaat uw vertrouwen waard is en u een mooie offerte biedt. Kijk bijvoorbeeld eens bij bouwbedrijf Stoffelen van Weert.

Reacties zijn gesloten.