Last van een verstop riool? Zo los je het op

Riool verstopt? Voorkom een verstopping met deze tips

Niets is vervelender dan een riool dat verstopt is in de keuken, badkamer of andere locatie. Vaak komt dit voor op een ongelegen moment en zorgt het voor veel ongemak. Heeft u het zo snel niet kunnen oplossen? Of heeft u al het een en ander geprobeerd, maar heeft dit niet gewerkt? In deze blog helpen we u op weg om uw verstopte riool te ontstoppen. Ook geven wij tips om een rioolverstopping in het vervolg te voorkomen. Maar u kunt ook direct een specialist inschakelen voor riool ontstopping.

De boosdoeners van een rioolverstopping

Een verstopping heeft vaak meerdere oorzaken. Vrijwel alles spoelen we door het toilet, zonder erbij na te denken. Toch zorgen deze kleine dingen vaak voor een verstopping. Een kleine hoeveelheid vet kan al een boosdoener zijn. Wist u dat vet van uw dagelijkse afwas ook al verstoppingen kan veroorzaken? Vaak gebeurt dit niet direct, maar wel naarmate er meer vetresten in uw riolering verstopt raken. Heeft u te maken met rioolverstopping in uw badkamer of afvoer van de douche? Dan zijn haren vaak de oorzaak. Vooral lange haren blijven vaak hangen in het putje of de afvoer. Een ander veelvoorkomend probleem zijn vochtige doekjes. U denkt misschien dat dit net zoals wc papier gewoon door de wc gespoeld mag worden, maar helaas behoort dit ook tot een van de grote boosdoeners. Zo ook schoonmaakdoekjes, make-up reinigingsdoekjes en vochtig toiletpapier.

Hoe kunt u een verstopping voorkomen?

Zoals u ziet zijn er dus vele oorzaken van een verstopping. Om te voorkomen dat u een ontstoppingsdienst moet inschakelen, kunt u al veel zelf voorkomen door de volgende maatregelen te treffen:

  • Zorg ervoor dat ervoor dat u vochtige doekjes altijd in de prullenbak gooit
  • Gooi frituurvet in de container
  • Zorg dat u uw vaatwasser regelmatig ontvet
  • Haal haren bij voorkeur na elke douchebeurt uit het putje

Is het al te laat? Bel direct de vakman

Een verstopte riolering kan zorgen voor veel schade aan de riolering. Een gespecialiseerde vakman kan de ontstopping van uw afvoer, dak of gootsteen direct verhelpen. Schakel daarom tijdig een rioolspecialist in.

Reacties zijn gesloten.