Objectbeveiliging voor leegstaande panden

Voorkom schade aan uw gebouw

Heeft u een leegstaand gebouw? Dan is het verstandig om dit te laten bewaken. Wanneer een gebouw langere tijd leeg staat, wordt het namelijk steeds aantrekkelijker voor dieven, krakers en vandalen. Bij gebouwen die bewoonbaar zijn, kunt u het dan vaak af met een kraakwacht. Maar als dit niet het geval is, is het slim om hier een objectbeveiliger voor in te huren. Zo behoudt het zijn waarde totdat u het weer wilt gebruiken of verkopen. U leest er meer over in dit blog.

Wat doet een objectbeveiliger

Wanneer we spreken over objectbeveiliging, gaat het over de controle en bewaking van gebouwen of objecten. Dit kan zowel overdag als ’s nachts zijn. In het geval van een leegstaand gebouw zorgt een objectbeveiliger ervoor dat onbevoegden het gebouw niet betreden.

Waarom willen onbevoegden uw gebouw betreden?

Er zijn meerdere redenen waarom onbevoegden uw gebouw willen betreden. Om het pand te kraken, om te kijken of er waardevolle objecten in het pand te vinden zijn of om waardevolle materialen zoals koper te stelen. En soms, gewoon voor de kick. Wat wel vaststaat, is dat u op deze manier schade kunt oplopen. Diefstal, braakschade of misschien wel brandstichting. Dan is het inhuren van objectbeveiliging een handige preventieve maatregel.

Wat zijn de opties?

Er zijn meerdere manieren om uw pand te beveiligen. Met camera’s en het plaatsen van een alarmsysteem bijvoorbeeld. Natuurlijk wel in combinatie met een goede signaal opvolging, want zelfs het beste alarm- of camerasysteem is nutteloos als er niet adequaat op wordt gereageerd. Ook controlerondes of de fysieke aanwezigheid van beveiligingsbeambte is mogelijk. Een professionele objectbeveiliger kan u hierin adviseren.

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkom onnodige schade aan uw pand en neem preventieve maatregelen. Meer weten over de diensten van een objectbeveiliger? Neem contact op met een gerenommeerd beveiligingsbedrijf.

Is uw pand nog in aanbouw? Lees in dit artikel meer over beveiliging in de bouw.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *