Besparen door isolatie, hoe doe ik dat?

Er zijn meerdere redenen om uw huis beter te isoleren. Allereerst is het beter voor het milieu wanneer het verbruik van uw huis zoveel mogelijk energieneutraal is. Ook kan een goede isolatie het comfort van het wonen aanzienlijk verbeteren, onder meer door een betere huishouding van warme en ventilatie. Bovendien bespaart een goed geïsoleerd huis u veel geld. Hoewel het isoleren van uw huis vraagt op de korte termijn wellicht om een investering, op de lange termijn bespaart u een heleboel euro’s op verbruikskosten van energie. Wavlo Isolatie uit Amsterdam heeft voor u een aantal punten op een rij gezet.

Een lagere energierekening

Het is goed mogelijk om te besparen op je energierekening door middel van isolatie. De besparing is doorgaans opgebouwd uit twee factoren. Enerzijds bespaar je op kosten voor onder meer het stoken, omdat bijvoorbeeld gestookte warmte beter in huis blijft en niet ontsnapt. Ook dringt kou van buiten slechter binnen. Een goede ventilatie zorgt bovendien voor een betere vochtregulering. Zo zijn er tal van manieren van isolatie mogelijk die je actuele verbruikskosten omlaag brengen. Anderzijds wordt het isoleren en daarmee energieneutraal maken van huizen op veel vlakken gesubsidieerd. Daardoor kunt u in een aantal gevallen een deel van uw investering terugkrijgen van de overheid, en in sommige gevallen zelfs geheel. Het mes van isoleren snijdt aan beide kanten en levert u zo een lagere energierekening op.

Dak, muren en glas

De meest voorkomende manieren van het isoleren van uw huis hebben te maken met het dak, uw muren en het glas in de ramen. De meeste warmte in het huis gaat verloren via het dak. Een goede dakisolatie dringt dit verlies sterk terug en houdt zo de warmte die u stookt beter in huis. U hoeft hierdoor minder te stoken en betaalt vervolgens minder aan energiekosten. Ook gaat veel warmte verloren via de muren van uw huis. Spouwmuurisolatie is een manier om dit tegen te gaan. Verder kunt u kiezen voor hoogrendementsglas in uw ramen. Dit zogenaamde HR-glas isoleert soms wel twee tot drie keer zo goed als gewoon dubbel glas en zorgt voor een goede regulering van warmteverschillen binnenshuis en daarbuiten.

Andere voorbeelden van isolatie

Naast een grondige isolatie van uw dak, de muren en het glas in uw ramen zijn er nog tal van mogelijkheden om uw huis beter te isoleren en zo tot een lagere energierekening te komen. Zonnepanelen op het dak besparen kunnen u vele honderden euro’s per jaar schelen aan energiekosten, helemaal als u deze verbindt aan een zonneboiler. Ook de installatie van een warmtepomp bij de hr-ketel levert u een flinke besparing op. Verder kiezen mensen steeds vaker voor een isolatie van de vloer op de begane grond. Laat u bij het isoleren goed informeren over de huidige isolatiestatus van uw huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *