Verstandig of niet: beleggen in een pand?

De nieuwe manier van geld maken

De laatste tijd blijken particulieren steeds vaker hun spaargeld te steken in een beleggingspand. Dit is iets heel anders dan een woonhuis. De aankoop van zo’n beleggingspand is een investering. Banken spelen daar erg slim op in. Zij maken het deze particulieren stukken eenvoudiger om zo’n beleggingspand te verhuren. De nieuwe manier om geld te maken blijkt nu dus deze vorm van vastgoed te zijn. Maar hoe zit dat nou precies? Waarom wordt tegenwoordig steeds meer voor deze optie gekozen? Wat zijn de voordelen en de risico’s ervan? En als zo’n huis gekocht is met een gedegen beleggingspand hypotheek, mag die dan eigenlijk wel zomaar verhuurd worden?

De voor- en nadelen van het verhuren van een beleggingspand

Zoals gezegd is het investeren in een beleggingspand dé manier om meer rendement uit uw spaargeld te halen. Veel mensen hebben dit al door. De beleggingspand hypotheek heeft daardoor gretig aftrek. Zo heeft één enkele bank al in een half jaar tijd 100 miljoen euro verstrekt aan dit soort hypotheken. Nou is dé manier om een mooi rendement te behalen het verhuren van zo’n pand. Aan enkele langdurige bewoners, die het hele pand gebruiken bijvoorbeeld. Of aan diverse studenten, die met een groot aantal het hele pand in beslag nemen. Dit levert een enorm financieel voordeel op. Maar hier ligt ook meteen het grote risico. Er kan namelijk van alles misgaan. Alle gevaren die het verhuren van een kamer of huis met zich meebrengen, gelden ook bij zo’n beleggingspand. Het kan gekraakt worden. Of de bewoners laten het in verval raken. Of er wordt een illegale kwekerij in gerund. Kortom, een particulier moet zich eerst goed laten informeren over het deel uitmaken van de verhuurmarkt. Welke regels gelden er? Hoe blijft alles gestructureerd verlopen? En welke rechten heeft een verhuurder?

Als u een beleggingspand hypotheek wilt afsluiten

Maar dit betekent natuurlijk niet dat bovenstaande constructie alleen maar heibel brengt. Het is dé manier het meeste uit uw spaargeld te halen! Denkt u bovenstaande risico’s te kunnen elimineren? Heeft u interesse in het aankopen en verhuren van een beleggingspand? Sluit dan een gedegen en correcte beleggingspand hypotheek af. Dit kan bijvoorbeeld bij een adviseur die te herkennen is aan de volgende punten:

  • Jarenlange ervaring
  • Maatwerk oplossingen
  • Meedenkende vakmensen
  • Levert diensten aan per arrangement of uur)
  • Ruime kennis over beleggingspanden (aankopen, aflossen, huurinkomsten)

Interesse in zo’n gedegen adviseur?

Heeft u na bovenstaand verhaal ook interesse gekregen in een beleggingspand? Sluit dan een waterdichte beleggingspand hypotheek af. Dit kan via een bewezen en betrouwbaar bedrijf in vastgoed-, vermogens- en hypotheekzaken. Dan geniet u straks ook van de vele voordelen van een beleggingspand hypotheek en heeft u geen last van de eventuele risico’s!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *