Wat als er scheuren in mijn stucwerk verschijnen?

Kies voor de beste kwaliteit

Stukadoorsbedrijven zijn er volop in Nederland. En zij claimen allemaal de beste kwaliteit te leveren. Een mooi gestuct, gepleisterd, geschuurd en geschilderd muurtje of plafond. Waar u jaren van kunt genieten. Maar is dat wel zo? Als ergens zulke mooie beloftes worden uitgesproken, dan onderzoeken wij graag of die ook kloppen. Is de werkelijkheid van het stuken wel zo mooi als beweerd wordt? En kan stucwerk eigenlijk wel een lange levensduur hebben? Of is het iets dat sowieso elke 5 à 10 jaar vervangen moet worden? Wij namen stukadoorsbedrijven onder de loep en controleerden de beloftes. Zit er eigenlijk nog wel een eerlijke stukadoor tussen..?

Afbrokkelend stucwerk

In Groningen staat stucwerk momenteel erg centraal. Vanwege een nieuwbouwproject aan de Friesestraatweg zouden omwonenden last hebben van afbrokkelend stucwerk. Er verschijnen scheuren en hele stukken stucwerk vallen inmiddels al naar beneden. Opvallend is dat er nog niet eens gebouwd wordt. Het scheuren van het stucwerk gebeurde al bij de voorbereidende opruimwerkzaamheden. De bewoners vrezen dus al hoe de situatie eruit gaat zien als er daadwerkelijk gebouwd wordt. Maar zoals gezegd, er zijn stukadoorsbedrijven genoeg in Nederland. Is dit dan dé uitkomst voor hen, omdat zij bij dit soort gebeurtenissen volop ingezet zullen worden? Wellicht. Maar het is vooral een fijn gegeven voor de omwonenden. Want stucwerk dat zomaar afbrokkelt, is van zeer slechte kwaliteit. Het is dan ook geen verrassing dat deze omwonenden in oudere huizen wonen. Dit oude stucwerk laten vervangen door nieuw, duurzaam en kwalitatief stucwerk is dus een zeer verstandig besluit!

Welk stukadoorsbedrijf mag mijn stucwerk vervangen?

Dat de bewoners aan de Friesestraatweg er dankzij bouwwerkzaamheden achter moesten komen dat hun stucwerk van geringe kwaliteit is, is natuurlijk niet zo fijn. Maar het biedt hen nu wel de mogelijkheid voor echt topwerk te kiezen. Dat had hoe dan ook een keer moeten gebeuren. Maar welk stukadoorsbedrijf mag het werk uitvoeren? Het is verstandig in elk geval de volgende punten centraal te houden:

  • Erkend leerbedrijf
  • NOA Afbouwgarantie
  • Welbekend in de ruime regio
  • Snel en gratis een vrijblijvende offerte
  • Alles in één: stucwerk, pleisterwerk, schilderwerk

Als u een bedrijf vindt dat aan alle bovenstaande punten voldoet, dan weet u zeker een echte vakman in de arm te hebben genomen.

Vervangen is beter dan verval

Is uw stucwerk ook aan vervanging toe? Wacht dan niet langer. Het is beter het nu te laten vervangen dan te wachten totdat het echt in verval raakt. Neem contact op met een eerlijke en ervaren stukadoor!

Reacties zijn gesloten.