Wat komt er kijken bij bouw- en renovatieprojecten?

Renoveren of verbouwen?

Of je nou jouw eigen huis gaat renoveren of een nieuw huis gaat verbouwen, bij een verbouwing of renovatie komt veel kijken. Bij bouw- en renovatieprojecten treden regelmatig situaties op waarbij complicaties verholpen moeten worden. Moet een oud herenpand in zijn geheel worden gerenoveerd? Is er geen duidelijk plan of geld meer om verder te gaan? Dit zijn verschillende situaties die kunnen optreden wanneer je een bouw- of renovatieproject start. Een verbouwing of renovatie wordt vaak onderschat door een bouwbedrijf of een thuisklusser. Dit kan grote gevolgen hebben. Zo kan het financiële problemen veroorzaken, werkzaamheden komen stil te liggen, er kunnen schulden ontstaan en uiteindelijk zou je zelfs het pand misschien moeten verkopen. Met dit blog willen wij jou laten zien wat er zoal komt kijken bij een bouw- en renovatieproject en wat daarbij essentieel is, zoals passend bouwadvies.

Planning

Voordat je begint met verbouwen of renoveren is het handig om voor jezelf te bepalen wat je precies wilt. En wat de verbouwing zal gaan betekenen voor het overige gedeelte van je huis. Zodra je dit weet, kun je ervoor kiezen om het plan te laten uitwerken door een architect of aannemer. Zij kunnen dan bekijken of dat wat jij wilt haalbaar is en bekostigd kan worden. Een project kan altijd uitlopen. Omdat er bijvoorbeeld niet voldoende financiële middelen aanwezig zijn om verder te gaan, omdat de werkzaamheden onderschat zijn, etc. Denk daarom goed na over een goede planning.

Financieren van verbouwing

Wanneer je een huis gaat verbouwen of renoveren is het handig te weten wat de kosten hiervoor zullen zijn. Maak daarom een overzicht van je financiën. Moet je lenen voor de verbouwing? Ga je zelf verbouwen? Of heb je spaargeld? Een voorbereiding is dus uiterst belangrijk. Je wilt immers niet dat de bouw op een gegeven moment stil komt te liggen. Extra kosten kunnen helaas niet altijd voorkomen worden. Denk bijvoorbeeld aan onvoorziene kosten, ziekte of verkeerde investeringen die ertoe leiden dat de schulden oplopen. Voorkom dit door je zo goed mogelijk voor te bereiden.

Waar moet je op letten voordat je een bouw- of renovatieproject start?

  1. Weet wat je wilt
  2. Is het realistisch haalbaar?
  3. Kun je het financieel vergoeden?
  4. Zorg dat je goed voorbereid bent voor onvoorziene problemen
  5. Ben je op de hoogte van de risico’s?

Op zoek naar advies voor een bouw- of renovatieproject?

Ben je bezig met plannen voor een bouw- of renovatieproject? Laat u dan goed begeleiden. Door Bouw- & adviesbureau Fadaco BV bijvoorbeeld! Zij leveren bouwadvies in de breedste zin van het woord. Denk aan calculaties, bouwkundige rapportages, begeleiding bij oplevering en advies bij aan- en verkoop. Succes met je (ver)bouw- of renovatieproject!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *