Tips van een elektricien om energie te besparen

Iedereen wil natuurlijk wel besparen op de elektriciteitsrekening. Toch hebben veel mensen het idee dat het besparen op energie hand in hand gaat met het inleveren op comfort. Wanneer je de CV niet meer inschakelt en voortaan met zes truien op de bank gaat zitten, bespaar je inderdaad energie. Maar of dat de juiste manier is? Gelukkig zijn er ook tips om op energie te besparen zonder dat het veel moeite kost. De betrouwbare elektricien in Leiden geeft enkele tips!

Televisie: uit is niet uit!

Wanneer je de televisie uitschakelt, gaat de televisie niet echt uit. Hij blijft op stand-by staan. Dat gebruikt niet veel energie, maar een televisie die echt helemaal uit staat verbruikt nog minder. Zet daarom de televisie achter een stekkerdoos en schakel die stekkerdoos in zijn geheel ’s avonds bij het naar bed gaan uit. Je went het aan en bespaart zo al snel enkele euro’s tot enkele tientjes op jaarbasis.

Vaatwasser niet vol? Wacht nog even

Veel mensen hebben de gewoonte om de vaatwasser ’s avonds aan te zetten. Wanneer de vaatwasser nog niet vol is, is dat echter zonde. Wen je aan om de vaatwasser in te schakelen wanneer ‘ie vol is en niet op het moment dat je dat toevallig aangewend bent.

LED verlichting

LED verlichting is veel zuiniger dan de traditionele gloeilampen. Daardoor kun je al snel enkele tientallen euro’s op jaarbasis besparen. Het is ook weer zonde om alle goed werkende gloeilampen te vervangen, dus je kunt ze ook langzaam uitfaseren.

Zoek een andere leverancier

In plaats van op je verbruik te besparen, kun je natuurlijk ook gewoon minder gaan betalen voor hetzelfde gebruik. Misschien is er wel een leverancier die goedkoper is dan je huidige! Het kan nooit kwaad om je daar in te verdiepen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *