Duurzaam en milieuvriendelijk leven? Laat uw woning isoleren!

Last van kou in uw woning? Kies voor maatwerk isolatie

Duurzaam en milieuvriendelijk leven wordt steeds belangrijker. Steeds meer mensen zijn op de hoogte van de doorzettende klimaatverandering. Dan rijst de vraag wat wij eraan kunnen doen. Hoe kunnen we een steentje bijdragen aan een beter milieu? Uiteraard zijn er in ons dagelijks leven kleine veranderingen die we kunnen doorvoeren. We kunnen bijvoorbeeld onze was vaker buiten hangen, in plaats van in de droger stoppen. Maar we kunnen ook grotere veranderingen uit laten voeren. Veranderingen die zeker zullen bijdragen aan een duurzamer en milieuvriendelijker leven. Een van die dingen is het optimaal isoleren van uw woning. Hoe kan het isoleren van uw woning precies bijdragen aan een hogere duurzaamheid en een beter milieu? U leest het allemaal in dit blog.

Waarom uw huis laten isoleren?

Het isoleren van een woning heeft ontzettend veel positieve effecten. Een huis dat goed geïsoleerd is, is veel duurzamer dan een huis dat niet geïsoleerd is. Vooral tijdens de wintermaanden merkt u een groot verschil. Een goed geïsoleerd huis verspilt aanzienlijk minder warmte. Uit onderzoek blijkt dat een huis zonder isolatie wel 30% van de warmte via het dak verliest, 20% via de muren en 10% via de vloer. Door de woning optimaal te isoleren, kunt u het warmteverlies tot een minimum beperken. U hoeft een stuk minder vaak de verwarming aan te zetten. Zo zorgt u niet alleen voor lagere stookkosten, maar ook voor een beter milieu. Daarnaast hoeft u in de zomer minder gebruik te maken van een airconditioning.

Besparing

Door uw huis te laten isoleren kunt u behoorlijk besparen. Echter, het is wel belangrijk dat de isolatie op de juiste plekken wordt toegepast. Een specialist in maatwerk isolatie kan daarbij helpen. Hij voert een grondige inspectie bij u thuis uit voordat hij aan de slag gaat. Op basis van deze inspectie en uw wensen geeft hij u isolatie advies op maat. Met het advies kunt u bepalen of u kiest voor dakisolatie, kruipruimte isolatie, spouwmuurisolatie of vloerisolatie. Met de juiste isolatie kan een tussenwoning ongeveer 15% op het gasverbruik besparen. Voor een vrijstaande woning kan dit wel oplopen tot 30% gasbesparing. Dit levert voor een tussenwoning een jaarlijkse besparing van €130 op en voor een vrijstaande woning een besparing van €430.

Wanneer komt uw huis in aanmerking voor isolatie?

Het blijkt dat u met goede isolatie uw woning een stuk milieuvriendelijker en duurzamer kunt maken. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Maar wanneer komt uw woning precies in aanmerking voor isolatie? Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig behoorlijk goed geïsoleerd, maar bij oudere woningen valt er nog behoorlijk wat te behalen. Hierbij gaat het vooral om woningen die voor 1976 zijn gebouwd. Dus bent u de bezitter van dit type woning? Dan is dit een goede manier om mee te helpen aan een beter milieu.

Benader een gespecialiseerd bedrijf in maatwerk isolatie

Wij hopen dat wij u voldoende hebben kunnen informeren over de voordelen van isolatie. Heeft u nog meer vragen over isolatie, duurzaamheid en milieu? Of wilt u direct een afspraak maken om uw huis te laten isoleren? Dan kunt u contact openemen met een gespecialiseerd isolatiebedrijf in de buurt. Zij geven u graag meer informatie over hun duurzame en milieuvriendelijke aanpak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *