De bouw kiest voor payroll. Maar waarom?

Payroll populair in de bouw

Payrolling is nog steeds ontzettend populair in de bouw. Aannemers, stukadoors, schilders en bouwvakkers geven aan dat zij deze vorm van werkgeverschap heel fijn vinden. Wij vroegen ons daarom af waarom payrolling zo populair is. Wat trekt bouwbedrijven en ZZP’ers in de bouw zo aan in payrolling? Is het de zekerheid die een payrollbedrijf een bouwbedrijf kan bieden? Of gaan zij toch overstag door de flexibiliteit die een payrollconstructie geeft? Wij gingen op onderzoek uit en vonden al snel het antwoord. Bent u benieuwd naar de uitkomst van ons onderzoek? Lees dan snel verder in dit blog.

Genieten van meer flexibiliteit

Uit de gesprekken met bouwbedrijven kwam naar voren dat zij vooral de flexibiliteit die payroll biedt erg waarderen. Bouwbedrijven hebben vaak te maken met stukadoors, schilders en bouwvakkers die met flexibele uren werken. Daarnaast wisselt het personeelsbestand regelmatig. Het kan daarom heel lastig zijn om alle gewerkte uren secuur bij te houden. Met de hulp van een payrollbureau hoeven zij zich daar geen zorgen meer over te maken. De specialisten van het payrollbureau hebben namelijk alle kennis en vaardigheden in huis om salarisadministratie op correcte wijze bij te houden.

Focussen op het ondernemen

Een tweede voordeel van payroll in de bouw is dat u minder tijd en energie kwijt bent aan het bijhouden van de salarisadministratie. U kunt zich dus focussen op de taken die er echt toe doen. Denk aan het realiseren van een nieuwe woning of het renoveren van een dak. Op deze manier kunt u meer plezier uit uw werk halen. Een derde voordeel is dat u door te payrollen precies weet wat de kostprijs per uur is voor uw personeel in de bouw. Zo heeft u dus een duidelijk overzicht van de kosten.

Minder werkgeversrisico’s

Een vierde en laatste voordeel van payrolling in de bouw is dat u de werkgeversrisico’s niet meer zelf hoeft te dragen. Die zijn met payroll namelijk de verantwoordelijkheid van het payrollbedrijf. Dit zorgt voor een stuk meer zekerheid. Raakt er een werknemer onverwacht ziek of arbeidsongeschikt? Dan zullen zij hem of haar correct uitbetalen.

Benader een payrollbedrijf in de buurt voor meer informatie

Payrolling biedt dus een combinatie van zekerheid en flexibiliteit in de bouw. Lijkt het u als bouwbedrijf, aannemer, schilder of stukadoor ook interessant om over te stappen op payrolling? Of wilt u eerst meer informatie over de voordelen van payroll? Dan kunt u contact opnemen met een payrollbureau bij u in de buurt. Zij horen graag wat uw wensen zijn op het gebied van payroll. Misschien profiteert u straks ook wel van de vele voordelen die payrolling te bieden heeft.

Reacties zijn gesloten.