De 3 grootste voordelen van dakisolatie op een rijtje

Waarom zou u uw dak laten isoleren? U leest het hier!

Terwijl velen het eens zullen zijn over de voordelen die een goed geïsoleerd huis met zich meebrengt, zoals bijvoorbeeld een lagere energierekening en een verhoogd wooncomfort, lijkt het alsof veel mensen met name dakisolatie een intimiderende klus vinden. Het is natuurlijk enigszins begrijpelijk dat men opziet tegen een klus waarbij de hele zolder of bovenverdieping leeg gemaakt moet worden en die, afhankelijk van het type dakisolatie, tot maximaal 3 weken kan duren (al neemt deze klus in de meeste gevallen slechts 1 tot 3 dagen in beslag!). Dan is er nog het prijskaartje dat aan een goed uitgevoerde dakisolatie hangt: meestal tussen de 3000 en 12000 euro. Echter, u zult na het lezen van dit blog volledig op de hoogte zijn van de enorme voordelen die een goed geïsoleerd dak met zich meebrengt en zult zich beseffen dat deze voordelen zeer zeker opwegen tegen de nadelen.

Een hoge besparing op uw energierekening

Laten we maar beginnen met het voordeel dat voor veel mensen wellicht het zwaarst weegt!
Het isoleren van uw dak is een uitstekende manier om te besparen op uw energierekening. Sterker nog, samen met spouwmuurisolatie zorgt dakisolatie voor de grootste besparing in energiekosten van alle soorten isolatie. Het is zelfs zo dat een goed geïsoleerd dak kan resulteren in een besparing op uw gasverbruik van maar liefst 30%! Vooral als u zich bedenkt dat een dak minimaal 25 jaar meegaat, is dit natuurlijk een hartstikke mooie besparing!

Verhoging van waarde en comfort van uw huis

Een goed geïsoleerd dak verhoogt zowel de waarde als het comfort van uw huis, 2 zaken die natuurlijk veel met elkaar te maken hebben. Daarbij is het zo dat, volgens een onderzoek van de Universiteit van Tilburg in samenwerking met de Universiteit van Maastricht uit 2015, woningen met energielabel A voor gemiddeld 10% meer verkocht worden dan vergelijkbare woningen met energielabel D. Het zou uiteraard kunnen dat, zelfs met een geïsoleerd dak, uw woning geen A energielabel krijgt. Echter, de meeste kopers zullen natuurlijk sowieso gecharmeerd zijn van een woning met een comfortabele temperatuur en een lage energierekening! En tot u die koper gevonden heeft geniet u zelf van knusse, warme winters en koelere zomers dankzij u goed geïsoleerde dak!

Een milieuvriendelijke oplossing

Tot slot brengt een goed geïsoleerd dak u, en uw medemens, nog een ander groot voordeel: een goed geïsoleerd dak is vele malen milieuvriendelijker dan een dak met een gebrekkige of geen isolatie. Omdat u jaarlijks veel gas zult besparen, zult u vanzelfsprekend weer veel minder CO2 uitstoten, wat natuurlijk goed is voor het milieu en waardoor u uw steentje bijdraagt aan het tegengaan van klimaatverandering.

Laat uw dak isoleren door een professional

U heeft in dit blog kunnen lezen dat het (laten) isoleren van uw dak flinke voordelen met zich meebrengt die zeker opwegen tegen de inspanningen en kosten. Als u overtuigd bent en heeft besloten ook uw dak te isoleren, raden we u wel aan om dit door een echte specialist te laten doen, zodat u zeker weet dat dit goed gebeurt en de klus snel geklaard is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *