Hef- en hijsgereedschap dat past bij uw klus

Veilig hef- en hijsgereedschap

Moet u zwaar tilwerk verrichten? Dan kunt u uw klus een stuk veiliger en eenvoudiger maken door gebruik te maken van het juiste hef- en hijsgereedschap. Hef- en hijsgereedschap komt in vele vormen en maten. Het kan daarom lastig zijn om het juiste gereedschap te vinden dat past bij uw klus. Wij helpen u daarom graag verder in de wereld van het hef en hijsgereedschap. In dit blog geven wij u tips over welk gereedschap u het beste kunt gebruiken in uw situatie. U weet dan direct welke spullen u bij de specialist moet aanschaffen voordat u aan de slag gaat. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

De lier

Het eerste hef- en hijsgereedschap waar wij u over willen informeren is de lier. De lier wordt gebruikt in combinatie met een touw of kabel. De lier is ideaal om zware voorwerpen op te tillen en te verplaatsen. Moet u bijvoorbeeld een zware machine verplaatsen? Of dient u tijdens de bouw van een kantoor iets naar grote hoogte te tillen? Dan is dit het hef- en hijsgereedschap dat u nodig heeft. De lier is verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo is er onder andere een autolier, handlier en kabellier verkrijgbaar. Vraag aan een specialist welk type lier past bij uw situatie.

De takel en de portaalkraan

Het tweede hef- en hijsgereedschap dat veel gebruikt wordt is de takel. Met een takel kunt u op een veilige en makkelijke manier zware spullen verticaal hijsen. Op het gebied van takels heeft u de keuze uit rateltakels en kettingtakels. Vraag aan een specialist welke takel het best bij uw klus past. Een derde manier om zware spullen zoals een voertuig te hijsen, is met behulp van een hijsbok of portaalkraan.

Loopkatten

Het vierde hijs- en hefgereedschap dat voor uw klus kan worden aangeschaft is een loopkat. In combinatie met een kettingtakel of duwloopkat is het met een loopkat mogelijk om vanaf de grond met een las- of handketting zware lasten te duwen of te trekken. Uiteraard zijn verschillende soorten loopkatten verkrijgbaar die onder andere verschillen in de hoeveelheid gewicht zij kunnen dragen.

Ga langs bij een specialist in hef- en hijsgereedschap

In dit blog hebben wij slechts een greep uit het aanbod hef en hijsgereedschap besproken. Andere soorten gereedschap die bijvoorbeeld gebruikt kan worden zijn de dommekracht, hijsbanden en stroppen, klemmen of krikken en stroppen. Heeft u een andere klus waarbij u speciaal hef- en hijsgereedschap nodig heeft? Ga dan langs bij een specialist en laat u adviseren over het gereedschap.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *