5 voordelen van crowdfunding voor investeerders

Crowdfunding voor vastgoed

Er zijn verschillende manieren om te investeren in vastgoed, bijvoorbeeld crowdfunding voor vastgoed. Dit biedt investeerders namelijk een flink aantal mogelijkheden. In dit blog vertellen we u graag meer over de 5 grootste voordelen die crowdfunding voor vastgoed met zich meebrengt.

1. Bepaal hoeveel geld u investeert

Wanneer u ervoor kiest om te beleggen in een pand door middel van crowdfunding, kunt u zelf helemaal beslissen hoeveel geld u wilt investeren. Normaal gesproken vergt een investering in een pand een groot bedrag. Met crowdfunding kunt u al met slechts €100,- investeren. U kunt dan ook een bedrag verspreiden over meerdere projecten, waardoor u de risico’s van investeren verkleint.

2. Kies een project waar u vertrouwen in heeft

Bij het maken van een investering bent u vaak afhankelijk van de keuze van de bank of de beleggingsmaatschappij wanneer het aankomt op het project. Bij investering via crowdfunding is dit niet het geval. Dan kiest u zelf in welk project u de investering doet. U bent niet afhankelijk van de keuze van anderen.

3. Investeer in de lokale economie

Door te kiezen voor crowdfunding investeert u direct in de lokale economie. U bent nu immers betrokken bij de regio, en investeert in ondernemers en bedrijven die u ook echt zelf kent. Omdat u bijdraagt in het succes van de onderneming, wordt u als eerste op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen.

4. Voortdurende inkomsten

U ontvangt een maandelijkse rente en aflossingen van het bedrijf waarin u geïnvesteerd heeft. Dit betekent dat u een continue bron van inkomsten heeft. Bovendien heeft crowdfunding een gezond rendement tussen de 4% en de 9%.

5. Behoudt het overzicht

Wanneer u investeert in meerdere projecten via crowdfunding, houdt u altijd een overzicht in de projecten waarin u de investering gedaan heeft. U ziet onder andere de vooruitgang van het project, en hoeveel u er tot nu toe in geïnvesteerd heeft. Natuurlijk ziet u ook hoeveel u nog zult ontvangen.

Wilt u ook beginnen met beleggen in vastgoed door middel van crowdfunding? Wij raden u aan om hiervoor eerst contact op te nemen met een specialist, en de mogelijkheden te bespreken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *