Starters aannemen: de voordelen

De voordelen van starters aannemen

Heeft u een eigen bedrijf? Bent u daarvoor op zoek naar personeel? Het aannemen van starters is iets waar u waarschijnlijk niet veel oor naar zal hebben. Kandidaten met een langer cv en meer ervaring, zijn natuurlijk in eerste instantie aantrekkelijker. Toch kan het zich zeker lonen om voor starters te gaan. Waarom? Dat leest u in dit blog

Eenvoudig te managen

Het grote voordeel van starters is dat ze net op de arbeidsmarkt komen kijken. Door hun relatief weinige werkervaring zijn ze makkelijker te vormen naar uw ideale werknemer. De weinige ervaring geeft u als ondernemer in dit geval meer vrijheid. Doe er uw voordeel mee.

Klaar om meer te leren

Junior werknemers zijn, vanwege hun weinige ervaring en kennis, vaak standaard in hogere staat van leergierigheid. Starters nemen dus vaker sneller informatie tot zich dan de meer ervaren en oudere medewerkers. Ook hier kunt u als ondernemer uw voordeel mee doen.

Diversiteit in uw bedrijf

Het staat al lang en breed vast dat diversiteit goed is voor het bedrijfsleven. Dat geldt ook voor een goede balans tussen jong en oud. De vergrijzing van de samenleving is al jaren een probleem. Het wordt hierdoor moeilijker om jonge werknemers te vinden. Zo wordt het ook moeilijker om de kennis van oudere senior medewerkers bij te blijven spijkeren. Het aannemen van starters kan helpen uw bedrijf divers en gezond te houden.

Hogere productiviteit

Hoe enthousiast was u toen u met iets nieuws begon? Starters zijn vaak in de zevende hemel als ze na lang zoeken hun eerste echte baan krijgen. Hun productiviteit zal dan ook relatief hoog zijn. Omdat deze groep (meestal) niet een gezin heeft, zijn ze vaak ruim en soepel inzetbaar qua uren.

Lage loonkosten

Omdat een start salaris lager is dan een medior-, of seniorsalaris, bent u als werkgever relatief goedkoop uit met een starter. Als u dus op loonkosten wilt besparen, is het aannemen van een starter dus een goede plek om te beginnen.

Twijfelt u nog? Voelt u er daarom iets voor om het aannemen en werven van personeel uit te besteden? Dat kan! Meer dan genoeg bedrijven zijn gericht op het werven van nieuwe medewerkers voor andere bedrijven.

Heeft u een eigen bedrijf? Heeft u ervaring met een payroll bedrijf? Deel je ervaring via het contactformulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *