Snel je huis verkopen

Er zijn verschillende situaties denkbaar waarin het wenselijk is, of zelfs noodzakelijk, om snel je huis te verkopen. Misschien kun je als gevolg van een ontslag, een scheiding of arbeidsongeschiktheid de maandelijkse termijn van je hypotheek niet meer betalen. Of je hebt een nieuwe woning gekocht, maar raakt de oude maar niet kwijt. Na maandenlang aanmodderen ben je er wel klaar mee. Je wilt nu gewoon snel van je oude huis af. In die situaties kan een huis opkoper je helpen.

Razendsnel, heel gemakkelijk en gratis

Een huis opkoper is een organisatie welke huizen opkoopt. Omdat men beschikt over voldoende eigen geld is de financiering nooit een probleem. Als gevolg hiervan kan de verkoop van je huis aan een huis opkoper heel snel rond zijn. Als het nodig is zelfs binnen een dag.

Je hoeft hier als verkoper vrijwel niets voor te doen en bovendien brengt het ook geen extra kosten met zich mee. Een huis opkoper geeft je vaak al binnen enkele uren een indicatief bod op je woning. Dat is dan nog vrijblijvend zodat je nergens aan vast zit. Als het bod je aanspreekt kan je er voor kiezen om een onafhankelijke taxateur langs te laten komen waarna de huis opkoper je een definitief bod zal uitbrengen.

Je kunt vele duizenden euro’s besparen

En het mooie is dat je als verkoper zelf helemaal geen kosten hoeft te maken. Je spaart de hoge kosten van een makelaar uit en de kosten voor de notaris neemt de huis opkoper voor haar rekening. Je hoeft geen advertenties te plaatsen en niets aan je huis te doen om het verkoopklaar te maken. Dat betekent dat je al snel een paar duizend euro bespaart.
Voorkom enorme restschuld bij executieverkoop
En zit je in de nare situatie dat door omstandigheden een executieverkoop dreigt, dan is verkoop van je huis aan een huis opkoper helemaal gunstig. Bij een executieverkoop krijg je namelijk gemiddeld maar zo’n 65 procent van de marktwaarde voor je woning betaald en blijf je dus altijd met een gigantische restschuld achter. Die schuld kan je de rest van je leven blijven achtervolgen.

Niet langer meer wachten

Natuurlijk is het wel zo dat een huis opkoper je niet de hoofdprijs betaalt voor je huis. Men wil je huis namelijk wel weer met winst kunnen doorverkopen. Wanneer je een goede makelaar in de arm neemt zal je uiteindelijk zeker meer geld voor je woning kunnen krijgen. Maar de vraag is natuurlijk wel hoe lang dit zal gaan duren. Veel huizen staan maanden of zelfs jarenlang te koop. En het is de vraag of je zo lang kan en wilt wachten.
Gratis en vrijblijvend een bod aanvragen
Zeker in het geval van een dreigende executieverkoop is het aan te raden om een bod op je huis aan te vragen bij een huis opkoper. Het bod zal gegarandeerd een stuk hoger zijn dan wat je op een executieveiling voor je woning zal kunnen krijgen. En het aanvragen van een bod op je woning is gratis en verplicht je tot niets, dus waarom niet?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *