Een nieuw huis bouwen. Hoeveel gaat dat kosten?

Ontdek hoeveel een nieuw huis bouwen gaat kosten

U wilt een huis laten bouwen. Wat een ontzettend leuk idee! Maar waarschijnlijk is de eerste vraag die u uzelf stelt: hoeveel gaat me dat kosten? Als u een compleet nieuw huis wilt laten bouwen, kunnen de kosten enorm oplopen. Lees in dit blog meer over een huis bouwen en de kosten.

Optie 1: Kies voor een te realiseren nieuwbouw huis

De nieuwbouwwijken schieten als paddestoelen uit de grond tegenwoordig. De één nog hipper dan de ander. Wilt u zich inschrijven voor zo’n project? Dan zit u vast een bepaalde makelaar en het gekozen aannemersbedrijf. Dat betekent vaak erg hoge kosten. U betaalt stiekem namelijk niet alleen voor uw huis, maar ook voor al die andere partijen die betrokken zijn bij de bouw van de gehele nieuwbouwwijk. Met als gevolg dat u enorm veel kosten kwijt bent om uw gewenste huis te laten bouwen. Een ander nadeel van deze optie is dat nieuwbouwhuizen in een nieuwbouwwijk vaak allemaal hetzelfde ogen. Hierdoor woont u straks misschien ook wel in een duizend-in-een-dozijn-huis. Wat zijn de andere opties?

Optie 2: Laat een compleet nieuw huis bouwen via een architect

U kunt natuurlijk ook zelfstandig naar een architect toestappen. Laat hem of haar een geheel unieke woning voor u ontwerpen. U heeft dan in elk geval wel een enorm uniek en bijzonder huis. Maar ook hier zitten nadelen aan verbonden volgens ons. Zo moet u zelf nog een aannemer inschakelen. En een architect is doorgaans behoorlijk prijzig. En dan hebben we het nog niet eens gehad over al het gedoe met de vergunningen. De kans is namelijk erg groot dat wat u wenst of wat de architect ontwerpt, niet volledig voldoet aan de eisen van de woningborg, de welstand, het bestemmingsplan of een andere regeling. Dus ook hier zouden wij niet direct voor kiezen. Waar dan wel voor?

Optie 3: Houd uw kosten laag via een voorbedacht ontwerp

Nadat we even rond zochten in de woning- en bouwbranche, kwamen we terecht bij een bedrijf dat een nieuw huis voor u kan bouwen, volledig volgens uw wensen, maar wel volgens een voorbedacht basisontwerp. Hierdoor houdt u de kosten voor het bouwen van uw nieuwe huis enorm laag! Immers:

  • U maakt geen kosten meer voor de architect
  • U werkt samen met een ervaren bouwbedrijf
  • U kunt kiezen uit verschillende woningtypes

Wij denken dus dat u met deze optie van het beste van beide werelden geniet. U laat geen huis bouwen in een nieuwbouwwijk, dus u heeft een origineel, opvallend huis. U hoeft niet ‘from scratch’ te beginnen bij een dure architect. En u werkt samen met een partij die als geen ander weet hoe uw gewenste woning gebouwd moet worden. Kortom, laat door zo’n specialist uw huis bouwen voor betaalbare kosten!

Reacties zijn gesloten.