Sloten onderhouden in de winter

Goed voor uw sloten zorgen

In de winter is het extra belangrijk om regelmatig te controleren of uw sloten nog goed werken. Het winterse weer is namelijk niet ideaal. Lage temperaturen en een hoge luchtvochtigheid kunnen een slot aantasten. Hierdoor begeeft een slot het in de winter veel vaker dan in de zomer. En aan een kapot slot heeft u natuurlijk niets. Door deze winter uw sloten te controleren, zorgt u ervoor dat alles goed blijft werken. Zo blijft uw huis het hele jaar door goed beveiligd. Wij geven u tips voor goed werkende sloten, ook in de winter.

Controleer uw sloten

Controleer juist in de winter of uw sloten nog goed werken. Steek hiervoor de sleutel in het slot en open en sluit de deur een paar keer. Let hierbij goed op of het slot soepel draait. Controleer ook op roest of andere problemen. Bel een slotenmaker als uw slot toe is aan vervanging of aan een onderhoudsbeurt. Door alert te zijn en op tijd hulp in te schakelen, zorgt u dat het slot lang meegaat en uw huis veilig houdt. Lees onze tips voor het vinden van een slotenmaker als u nog geen vaste slotenmaker heeft.

Pas op met ‘wondermiddeltjes’

Tegenwoordig zijn er verschillende sprays en poeders op de markt die u kunt gebruiken voor het onderhouden van uw sloten. Deze zogenaamde wondermiddeltjes beloven zaken als stroefheid en roest te voorkomen. Pas wel op, want soms kan het gebruik van deze middelen het slot juist beschadigen.

Een bevroren slot

Een erg vervelend winterprobleem is een bevroren slot. Het slot draait dan stroef of opent helemaal niet meer. Wat u vooral niet moet doen: warm water gebruiken. Dit zorgt er namelijk voor dat het slot nog erger bevriest. Wat wel helpt, is warme lucht. Gebruik daarom een haardroger om een bevroren slot te ontdooien. Dit heeft ook nog eens als voordeel dat eventueel gesmolten water meteen weggeblazen wordt.

Reacties zijn gesloten.