Zelf een loods bouwen in 10 stappen

Uw eigen loods bouwen

Wilt u zelf een loods bouwen? Als u een beetje handig bent, is het bouwen van een eigen loods niet zo moeilijk. In slechts 10 stappen kan er een heuse loods in uw tuin staan. Wij vertellen er meer over.

1. Fundering leggen

De eerste stap is het plaatsen van een goede fundering. Zorg om te beginnen voor een egale ondergrond. Plaats poeren en giet een betonvloer voor een stevig fundament. Plaats ook de kolommen waaraan de stalen constructie van de loods bevestigd kan worden.

2. De staalstructuur plaatsen

De staalstructuur is als het ware het geraamte van de loods. Bij veel bedrijven kunt u een vooraf gefabriceerde staalconstructie bestellen. Deze hoeft dus niet meer om locatie gebouwd te worden. Deze staalstructuur kunt u in zijn geheel of in ieder geval in grote delen tegelijk plaatsen.

3. Dakbedekking monteren

Bij het bouwen van een loods wordt vaak gekozen voor dakbedekking van platen. Op deze manier kunt u relatief snel dakbedekking monteren op een groot oppervlak.

4. Vloer afwerken en binnenwanden plaatsen

Plaats eventuele binnenwanden. En monteer een vloerstrip langs de randen van de vloer om te zorgen voor een nette afwerking.

5. Wandbedekking bevestigen

Bevestig de wandbedekking van de loods aan de buitenkant van de staalstructuur. U kunt onder andere kiezen voor aluminium, ijzer of hout. Ieder materiaal heeft zijn eigen uitstraling. Houdt bij het kiezen van de wandbedekking ook rekening met de mate van isolatie. Ga voor grote wandplaten voor een snelle montage.

6. Overige afwerkstukken monteren

Wilt u de randen van uw loods netjes afwerken? Plaats dan nu afwerkstukken langs de buitenste dakplaten. En werk ook de hoeken van de wandbedekking af.

7. Raam- en deurkozijnen

Plaats de raam- en deurkozijnen. Op dit punt in het bouwproces kunt u ook de deur van uw loods plaatsen.

8. Glas zetten

Heeft u gekozen voor ramen in uw loods? Laat dan glas zetten in de afgewerkte raamkozijnen. Vaak volstaat enkel glas in een loods die alleen gebruikt wordt als opslag. Maar heeft u vochtgevoelige materialen opgeslagen in de loods of is de loods verwarmd? Overweeg dan het plaatsen van dubbel glas voor extra isolatie.

9. Betegelen om de loods

Uw zelf gebouwde loods is klaar! De kans is groot dat alle werkzaamheden ervoor hebben gezorgd dat de grond rondom uw loods er niet meer zo verzorgd uitziet. U kunt er daarom voor kiezen om de grond rondom uw loods opnieuw te betegelen

10. De laatste details afwerken

De laatste stap is het toevoegen van details. Plaats beplanting om de loods of maak hem af met sfeervolle buitenverlichting.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *